Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Attīstības centrs

Konference "Būt atšķirīgam... Būt vērtīgam..."

02.06.2022 10:00 - 17:00 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

02062022konferencesafisa.jpgKokneses pamatskola - attīstības centrs aicina piedalīties konferencē "Būt atšķirīgam... Būt vērtīgam..." 2022.gada 2.jūnijā plkst. 10.00 Kokneses pamatskolā - attīstības centrā.

Lasīt visu ziņu

Bērns ar speciālām vajadzībām pirmsskolas izglītības iestādē

21.04.2022

viscseminars20220420.jpg".... svarīgi ir ticēt savam bērnam, pat ja viss šķiet sliktāk par sliktu.

Tikai ticība ļauj turpināt meklējumus, pamanīt un izmantot katru niansi,

kas varētu palīdzēt bērnam. Ikviens bērns ir īpašs, un vienam sasniegums ir atklājums astrofizikā, bet citam – izrunāts vārds un paša uzvilkta līnija. Katram ir savs ceļš...."   

 Līga Bērziņa, Latvijas Autisma apvienības vadītāja

 

Pirmsskolas izglītība ir izglītības pakāpe, kurā notiek bērna individualitātes un personības veidošanās, veselības nostiprināšana un tiek nodrošināta sagatavošanās pamatizglītības ieguvei. Ikviena bērna attīstība norisinās atšķirīgi, reizēm ātrāk, reizēm negaidīti pēkšņi, tomēr vecumposmu attīstības secība ir negrozāma. Tādēļ ir svarīgi saprast, ka agrīni  konstatēti attīstības vai mācīšanās traucējumi, laicīgi sniegta palīdzība un noteikti piemēroti atbalsta pasākumi nozīmē labākus rezultātus mācību satura apguvē skolā.

Lasīt visu ziņu

Kokneses pamatskola – attīstības centrs piedalās konferencē “Praktiski. Lietpratībai. Zemgale.”

21.04.2022

fotokonferencei.jpgAprīlī visos Latvijas reģionos notiek  Skola 2030 tiešsaistes konferences “Praktiski. Lietpratībai”, kurās gandrīz 700 skolu un pirmsskolu skolotāji dalās ar saviem pieredzes stāstiem. Projekta Skola2030 vadītāja Zane Oliņa uzsver, ka “Ar šīm konferencēm mēs gribam pateikt vislielāko paldies ikvienam skolotājam un vadītājam, kas strādā, lai pilnveidotais mācību saturs un pieeja tiktu iedzīvināti visā Latvijā – paldies, ka jūs turpināt darīt, risināt, padarīt ieraugāmu labo, paveikto, svinēt mazās uzvaras, it īpaši tagad – laikā, kad ir liela smaguma sajūta plecos. Lielas pārmaiņas nenotiek ātri, tās prasa lielu pacietību un lielu darbu, un tieši tāpēc tik ļoti svarīga ir pleca sajūta, ko skolotāji var sniegt viens otram - mēs visi esam ceļabiedri, ir svarīgi to neaizmirst.”

Lasīt visu ziņu

Nordplus projekts “We can and do together” Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

20.04.2022

logo_nordplus.jpgNordplus ir Ziemeļvalstu Ministru padomes izveidota programma, kuras projekti vērsti uz sadarbības stiprināšanu starp Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm, pilnveidojot iesaistīto valstu izglītības sistēmas un ieviešot tajās jauninājumus. Nordplus programma atbalsta projektus, kas veicina zināšanu ieguvi, apmaiņu un sadarbības tīklu veidošanu.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

"Vecāku skoliņas" nodarbība Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

14.04.2022

foto2.jpgPavasaris šogad pavisam untumains – te iepriecina ar sildošiem saules stariem, bet jau pēc brīža pārsteidz ar asu ziemeļvēju, lietusgāzēm vai cīruļputeni. Tomēr daba ir gatava plaukt, ziedēt un priecēt ar savu skaistumu.

Kokneses pamatskolā – attīstības centrā 30.marta pēcpusdienā skolā valdīja rosība, jo pēc pusgadu ilga pārtraukuma uz kārtējo 'Vecāku skoliņas" nodarbību pulcējās skolēnu vecāki un izglītības iestādes atbalsta komandas speciālisti, lai neformālā gaisotnē ieklausītos viens otra pārdomās  ne tikai par dažādām dzīves grūtībām, bet arī par pozitīvām emocijām un prasmi gūt spēku, lai varētu paveikt šķietami neticamas lietas – plīdzētu bērnam ar speciālām vajadzībām nokļūt pie nepieciešamajiem speciālistiem, "morāli" nesalūzt un atrast ceļu uz skolu, kas, vecākuprāt, viņu bērnam ir visatbilstošākā.

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top