Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

eTwinning

Lasi, klausies, stāsti!

01.09.2021

etwinning_logo.jpgLatvijas eTwinning Nacionālais atbalsta centrs atzinīgi ir novērtējis Kokneses pamatskolas – attīstības centra dalību projektā “Lasi, klausies, stāsti!”, apbalvojot to ar eTwinning Kvalitātes sertifikātu.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Kokneses pamatskolas – attīstības centra eTwininng projekts saņem kvalitātes sertifikātu

24.08.2021

kopa_stipri_projekta_logo.jpgetwinning_logo.jpgKokneses pamatskola – attīstības centrs jau vairākus gadus piedalās eTwinning projektos, kuri veido Eiropas skolu sadarbības tīklu un ir daļa no Erasmus+. Tā nav tikai platforma, bet kopiena uzņēmīgiem, radošiem un moderni domājošiem pedagogiem, kura veicina izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot projektu kā metodi mācību procesā, nodrošinot mūsdienīgu pieeju izglītībā, kā arī veicinot skolotāju un skolēnu prasmju pilnveidi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

“LASI, KLAUSIES, STĀSTI!”

etwinning_logo.jpg

      lasi_klausies_stasti.jpg3.jpg


eTwinning ir Eiropas skolu sadarbības tīkls, daļa no Erasmus+, kura mērķis ir veicināt izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot projektu kā metodi mācību procesā, nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, kā arī veicinot skolotāju tālākizglītību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā. Pievienošanās eTwinning, lielākajam skolotāju tīklam Eiropā, Kokneses pamatskolai – attīstības centram bija viens no 2020.gada izaicinājumiem, jo tā nav tikai platforma, bet kopiena uzņēmīgiem, radošiem un moderni domājošiem pedagogiem.

Lasīt visu ziņu

eTwinning projekti Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

08.02.2021

 kopa_stipri_projekta_logo.jpg  etwinning_logo.jpg

lasi_klausies_stasti.jpg









Dzīve Eiropā un pasaulē, škiet, uz mirkli ir samazinājusi savu gaitu. Covid-19 pandēmija ir būtiski mainījusi cilvēku dzīvesveidu un darbu. Arī starptautisko Erasmus+ un Nordplus projektu realizēšana klātienē ir ierobežota, tādēļ pedagogiem un skolēniem jāmeklē jaunas iespējas sadarboties un gūt idejas no ārvalstu partneriem. Viena no tādām programmām ir eTwinning, kuras mērķis ir, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, veicināt izglītības iestāžu sadarbību starptautiskā un nacionālā līmenī.

Kokneses pamatskola – attīstības centrs ir gatavs izaicinājumiem, un 2020.gada rudenī atsāka aktīvu iesaistīšanos eTwinning projektu realizēšanā. Dalība starptautiskos projektos tiek izmantota kā līdzeklis mācību procesa modernizēšanai un  dažādošanai, veidojot mācību līdzekļus, izvēloties aktivitātes, kas ļauj skolēniem iesaistīties mācību procesā, uzlabojot mācīšanas un mācīšanās kvalitāti, pilnveidojot IT prasmes, meklējot jaunas pieejas un iespējas, kas vērstas uz izaugsmi un rezultātu.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

"Man Tev ir vēstule"

etwinning_logo.jpg                        Size Bir Mektubum Var

Mūsdienās vēstules rakstām un nosūtam pa pastu ļoti reti – dažreiz pastkastītē var atrast apsveikumus uz jubilejām un svētkiem, vai iestāžu un organizāciju sūtītas vēstules. Mūsdienās, kad daudzas lietas darām datoros vai telefonos, cilvēki ziņu nosūtīšanai izmanto e-pastu vai īsziņu. Tomēr ar roku rakstīta vēstule ir personiskāka, tā raisa pozitīvas un neatkārtojamas sajūtas gan nosūtītājā, gan saņēmējā.

Kokneses pamatskola – attīstības centrs ir iesaistījies eTwinning projektā “Man tev ir vēstule”, lai kopā ar dalībniekiem no Turcijas, Rumānijas, Albānijas un Ukrainas, rakstot viens otram vēstules un sūtot apsveikumus, veicinātu bērnos interesi par dažādām valstīm, cilvēkiem, kultūrām un rosinātu sazināties, izmantojot vēstuļu rakstīšanu.

Lasīt visu ziņu

“Lasi, klausies, stāsti!”

etwinning_logo.jpg

lasi_klausies_stasti.jpg
             Bir de Böyle Dinle

Skolēniem ar speciālām vajadzībām lasītprasmes apguve un lasītā teksta izpratne sagādā lielas grūtības. eTwinning projektā “Lasi, klausies, stāsti!” dalībnieki no Turcijas, Latvijas, Rumānijas, Albānijas un Tunisijas, izmantojot daudzveidīgas metodes un paņēmienus, veicinās bērnos interesi par grāmatām un lasīšanas procesu.

Lasīt visu ziņu

"Kopā mēs esam stipri"

etwinning_logo.jpgkopa_stipri_projekta_logo.jpg

 


BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ & WE ARE STRONG TOGETHER

eTwining projektā “Kopā mēs esam stipri” piedalās partneri no Turcijas, Latvijas un Azerbaidžānas, lai sekmētu skolēnu ar speciālām vajadzībām iekļaušanu sabiedrībā, veicinātu viņu komunikāciju un sadarbību ar vienaudžiem vispārizglītojošajās skolās, kā arī sniegtu informāciju un veidotu pozitīvu attieksmi plašākai sabiedrībai par  cilvēkiem ar invaliditāti un bērniem ar dažādiem attīstības traucējumiem. Piedaloties projektā, skolēni gan no speciālajām, gan vispārizglītojošajām skolām, kopīgi darbojoties, attīstīs savas sociālās un mākslinieciskās prasmes, pilnveidos saskarsmes un komunikāciju prasmes.  

Ineta Gerasimova, Elīna Ivanāne un Inese Svence,

projekta koordinatores Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

Lasīt visu ziņu galerija (11)
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top