Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Jautrās stafetes

15.02.2024

img2451.jpg2024.gada 14.februārī Kokneses pamatskolas - attīstības centra izglītojamiem bija iespēja piedalīties jautrā, izzinošā pasākumā - "Jautrās stafetes".

Foto: Kristiāna Ancelāne

sporta skolotāja

Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Seminārs Aizkraukles novada pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājiem par attīstības traucējumu raksturīgākajām pazīmēm

08.02.2024

img-20240206-wa0038.jpgPirmsskolas izglītība ir posms katra bērna dzīvē, kurā notiek viņa individualitātes un personības veidošanās, veselības nostiprināšana un sagatavošanās pamatizglītības ieguvei. 2024.gada 6.februārī Kokneses pamatskolas – attīstības centra direktores vietniece metodiskajā darbā Inese Svence un izglītības psiholoģe Elita Feodorova viesojās Bebru pirmsskolas izglītības iestādē “Bitīte”, lai iepazīstinātu Aizkraukles novada jaunākā pirmsskolas vecumposma skolotājas ar speciālo vajadzību un attīstības traucējumu raksturīgākajām pazīmēm, akcentētu sadarbības ar vecākiem nozīmi un pilnveidotu izpratni par nepieciešamību savlaicīgi noteikt īpašās mācīšanās vajadzības.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Latviešu rakstnieci, ilustratori Margaritu Stārasti atceroties

07.02.2024

staraste1.jpgviscmanadazada-vienigalatvijakv1080x1080pxv3-02.jpgKokneses pamatskolas – attīstības centra bibliotēkā februāra mēnesī ar stenda, grāmatu izstādēm un literāru pasākumu “Es Margaritas Stārastes tēlā” tiek godināta latviešu pasaku māmuļa Margarita Stāraste. Izglītojamie literārajai pēcpusdienai gatavojās jau nedēļu iepriekš, dizaina un tehnoloģiju stundās veidojot savu vārdu burtu maskas. Bērni iejutās burta tēlā, ko rakstniece bija aprakstījusi un ilustrējusi grāmatā “Pasaku ābece”.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Akcija "Uzlabosim kaķiem dzīvi Felidā"

02.02.2024

20240108113704-collage.jpgJanvāra mēnesī Kokneses pamatskolā – attīstības centrā tika organizēta akcija "Uzlabosim kaķiem dzīvi Felidā". Tās ietvaros pedagogi, izglītojamie un viņu vecāki ar lielu atsaucību ziedoja nepieciešamo kaķu ikdienas vajadzībām.

Akcijas mērķis bija palīdzēt Aizkraukles patversmei "Felida", kas rūpējas par bez pajumtes palikušajiem un pamestajiem kaķiem. Pateicoties dalībnieku dāsnumam, tika savākts bagātīgs ziedojums, kas ļaus uzlabot murrātāju dzīves apstākļus.

Dalība šādos pasākumos sekmē izglītojamo izpratni par atbildīgu attieksmi pret dzīvniekiem.

Paldies par atbalstu!

Anika Vaivade

speciālās izglītības skolotāja

Kokneses pamatskola – attīstības centrs

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Atskatoties uz paveikto eTwinning projektā “Christmas traditions in Latvia and Poland”

01.02.2024

sirsninaetwining.jpgetwinning_logo.jpg2024. gads Kokneses pamatskolā – attīstības centrā iesākās ar starptautiskā eTwinning projekta “Christmas traditions in Latvia and Poland” noslēgumu, kuru realizējām kopā ar Stefana Żeromskiego vārdā nosaukto skolu Podstawowa nr. 2 Polijā. Darbojoties kopā ar poļu bērniem, izzinājām ziemas saulgriežu tradīcijas savās ģimenēs, veidojām apsveikumus, rakstot tekstu angļu valodā, dziedājām dziesmas un ar zvaniņiem spēlējām pavadījumus Ziemassvētku melodijām, cepām piparkūkas. Viena no patīkamākajām aktivitātēm bija iespēja vecākiem klases eglītē noskatīties ierakstu ar savu bērnu priekšnesumiem. Savukārt, bibliotēkā izstādē varēja aplūkot atsūtītos apsveikumus, ko bija gatavojuši poļu draugi. Novēlējumus mūsu skolēni izlasīja patstāvīgi vai ar skolotāju palīdzību, bet, lasot tekstu poļu valodā, izmantoja vārdnīcu. Projekta realizācijā iesaistījās izglītojamie no dažādām klasēm kopā ar skolotājām Sandru Riekstiņu, Gunitu Dambi, Sandru Paļčevsku un Aiju Kārkliņu.

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top