Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Konference „Mācīt mūsdienīgi – inovācijas izglītības procesā”

08.05.2013 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

konference-080513-075l.jpg2013. gada 8. maijā Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā pulcējās speciālo un vispārējās izglītības iestāžu pedagogi no visas Latvijas uz Zemgales novada skolotāju konferenci „Mācīt mūsdienīgi – inovācijas izglītības procesā”.

Pedagoģijas doktore E. Krastiņa konferences dalībniekus iepazīstināja ar inovāciju nozīmību kvalitatīva izglītības procesa nodrošināšanā. VISC projekta „Izglītojamo ar funkcionāliem traucējumiem atbalsta sistēmas izveide” eksperte, pedagoģijas maģistre A. Krauce dalījās pieredzē par planšetdatoru izmantošanu mūsdienīgā mācību procesā. Ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību un interaktīvām metodēm iespējams padarīt mācīšanas un mācīšanās procesu interesantāku un efektīvāku. Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra skolotāja L. Kraukle stāstīja par eTwinning projektiem un to izmantošanu mācību stundā. Kolektīvās inteliģences Izpētes centra dibinātājs un pētnieks M. Jansons iepazīstināja ar spēles izglītojošo funkciju realizējot inovatīvu mācīšanu un mācīšanos.

Konferences dalībniekiem bija iespēja piedalīties meistarklasēs - „Mūsdienīga mācību stunda, izmantojot planšetdatoru”, „eTwinning projektu pieredze un aktualitātes”, „6 soļi līdz mācību spēlei”, lai gūtu idejas turpmākajam darbam.

Konferences noslēgumā pedagogi dalījās savā pieredzē par integratīvas mācību stundas organizēšanu dabā, video izmantošanu patstāvības veidošanā sporta stundās, drošību internetā, mūsdienīgu stundu sensitīvajā telpā, skolas iekšējā projektu konkursa organizēšanu, inovāciju plusiem un mīnusiem ķīmijas apguves procesā. Visas konferencē pārstāvētās izglītības iestādes saņēma Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra pedagogu pieredzes materiālu apkopojumu „Kopā mēs varam un darām....”, kā arī metodiskās sanāksmes – praktikuma materiālus „Inovatīvo darbu formu realizācija mācību stundā”.

Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra administrācija izsaka pateicību visiem dalībniekiem par atsaucību un piedalīšanos konferencē.

Inese Svence,

metodiķe

printēt
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top