Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Zinību diena Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā

03.09.2013 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

dsc_4024.jpgPamazām kokos lapas sāk zaudēt savu vasarīgo sulīgumu, zaļā krāsa lēnām pārtop dzeltenā vai sarkanīgā tonī. Kaut kur iztālēm vēsais rudens vējš traucas pāri koku galotnēm, paķerot sev paspārnē putnus. Klāt rudens, klāt jaunais mācību gads – skolā aicinoši sāk skanēt zvans.

Kā bišu spietā lieli un mazi skolēni, rokās cieši turot rudenīgo puķu pušķus, ierodas Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā, kur tos laipni sagaida skolotāji un skolas darbinieki. Skolā – centrā šogad mācības uzsāk 114 skolēni 11 dažādās izglītības programmās. Mazos pirmās klases ķiparus šajā dienā pavada 9. klases skolēni, lai kopīgi iezvanītu jauno mācību gadu. Pedagogu kolektīvam šajā mācību gadā pievienojas četri kolēģi – Imants Ungurs, Vija Popoviča, Anete Lasmane, Ilze Garkakle.

Zinību dienas pasākumā direktore Dagmāra Isajeva sveica skolēnus, skolēnu vecākus, vecvecākus un skolas darbiniekus ar jaunā mācību gada sākumu, kā arī vēlēja veiksmi un izturību.

Šogad ciemos bija ieradusies pele Minnija, kura pārbaudīja skolēnu alfabēta zināšanas, uzdeva dažādus āķīgus jautājumus. Par pareizām atbildēm skolēni saņēma balvas. Noslēgumā pele Minnija aicināja visus kopīgi nodziedāt Indras Sproģes dziesmu „Joka pēc alfabēts”, kas bērnos raisīja pozitīvas emocijas.

Pēc svinīgā pasākuma skolēni kopā ar skolotājiem devās uz pirmo klases audzinātāja stundu, bet vecāki uz kopsapulci, kuras laikā skolas administrācija iepazīstināja ar skolas – centra prioritātēm 2013./2014. mācību gadā, interešu izglītības iespējām, kā arī atbildēja uz vecāku uzdotajiem jautājumiem.

Sākoties jaunajam mācību gadam audzēkņiem vēlam zinātkāri, dzīvesprieku un radošumu savu ieceru īstenošanā, vecākiem un skolotājiem – pacietību, izturību, sapratni un mīlestību, palīdzot bērniem uzkāpt zinību kalnā!

 

Rudens skaists pār zemi nācis,

Pirmā zeltā lapas zied,-

grāmatas jau kopā vācis,

Varu nu uz skolu iet.

 

Gaiša, silta skolas telpa -

Gluži tā kā mātes glāsts,

ievelku es dziļi elpu,-

Jāsāk man jauns dzīves stāsts....

(J. Grots)

 

Anete Lasmane

metodiķe

Kokneses internātpamatskola – attīstības centrs

printēt
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top