Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā seminārs Humānajā pedagoģijā

27.09.2013 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

humana.jpgHumānā pedagoģija ir pedagoģija, kas veido CILVĒKU, tā garīgo pusi – dvēseli, tādēļ īstenojot tās idejas ir jāpārvar šķēršļi, kas rodas gan ārējā, gan iekšējā pasaulē. Skola ir kāpnes uz cilvēka garīgumu. Tām ir 30 pakāpieni, bet visaugstākais pakāpiens – mīlestība, savukārt, skolotājs – gaismas nesējs, kas palīdz skolēnam uzkāpt pa kāpnēm un nonākt uz visaugstākā pakāpiena.

27. septembrī Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā notika seminārs „Ievads Humānajā pedagoģijā”, ko vadīja Humānās pedagoģijas asociācijas valdes priekšsēdētāja Irmīne Pogrebņaka. Seminārā pedagogi iepazinās ar Humānās pedagoģijas būtību, principiem, likumiem un apgūšanas ceļiem.

I.Pogrebņaka semināra dalībniekus iepazīstināja ar interesantiem dažādu izglītības jēdzienu skaidrojumiem un dalījās pieredzē par stundu vadīšanu.

Mācību stunda – skolēna dzīves akumulators, skolēni tajā izdzīvo savu dzīvi, līdz ar to konkrētajai mācību stundai ir jābūt vienreizējai un neatkārtojamai. Katrā stundā jābūt arī audzināšanas mirklim, lai skolēnam būtu iespēja visu uztvertu caur sevi un savām sajūtām. Sakām lielu paldies Irmīnei Pogrebņakai par interesanto semināru, kā arī skolas – centra pedagogiem par atsaucību!

Kokneses internātpamatskolas –

attīstības centra metodiķe

Anete Lasmane

„Humānās pedagoģijas ceļš ir grūts, jo rūpes par vienu Bērnu ir rūpes par cilvēci kopumā, rūpes par garīgi – tikumisko cilvēces esamības sākumu” /Š. Amonašvili/

printēt
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top