Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Atgādnes matemātikā 5. - 6. klasei (izglītības programmu kodi 21015611, 21015711)

atgadnesmatematika565657vaks.jpgAtgādnes matemātikā 5. - 6. klasei (izglītības programmu kodi 21015611, 21015711)

Mācību atbalsta materiāls “Atgādnes matemātikā 5. – 6.klasei” sagatavots atbilstoši mācību priekšmeta standartam speciālās pamatizglītības programmās izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem (izglītības programmas kods 21015611) un garīgās veselības traucējumiem (izglītības programmas kods 21015711).

Atgādņu krājumā īsā, koncentrētā veidā sniegta vizualizēta informācija matemātikas apguvei, zināšanu atkārtošanai un nostiprināšanai – skaitļu rinda, reizināšanas tabulas, skaitļu sastāvs, darbību secība teksta uzdevumos, darbības ar veseliem skaitļiem, reizināšanas un dalīšanas pazīmes, skaitlisko darbību veikšanas piemēri rakstos, darbības ar daļām, decimāldaļu saskaitīšana, atņemšana, reizināšana, dalīšana, leņķu veidi un to mērīšana, koordinātu plakne, ātruma aprēķināšana, mērvienības un to pārveidošanas shēma.

Mācību materiāls izmantojams matemātikas stundās un individuālajās nodarbībās, lai palīdzētu skolēniem apgūt pamatizglītības standarta prasības. Tajā sniegta svarīgākā informācija, likumi un izcelts būtiskākais. Atgādņu krājums sagatavots vecumposmam piemērotā formā – ērti lietojams, vizuāli pārskatāms un saprotams.

Metodiskie ieteikumi skolotājam darbam ar atgādnēm:

  • Nepieciešams laiks un mērķtiecīgs skolotāja darbs, lai skolēni iemācītos izmantot atbalsta materiālu – atgādnes mācību stundās, lai tās varētu pilnvērtīgi izmantot, turpmāk mācoties patstāvīgi un rakstot pārbaudes darbus.
  • Pareizi izvēlētas un lietotas atgādnes mācību procesā uzlabo skolēnu spējas apgūt mācību vielu.
  • Pareizi izvēlētas un lietotas atgādnes pārbaudes darbos nodrošina precīzu un ticamu informāciju par skolēna sniegumu.
  • Atgādnes palīdz skolēnam pārvarēt traucējumus un parādīt mācību laikā apgūtās zināšanas un prasmes.
  • Veiksmīga atbalsta pasākumu izvēle palielina skolēna motivāciju mācīties.
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top