Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Pedagogi papildina zināšanas par tehnoloģijām izglītībā

25.10.2023

seminars-lu.jpg2023.gada 20.oktobrī Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte rīkoja metodisko semināru “Kompetenci veicinoša tehnoloģijām bagātināta izglītība” par starptautiskos projektos izstrādātajām idejām un ieteikumiem kompetenci veicinošas izglītības īstenošanai dažādos izglītības posmos, kurā piedalījās arī Kokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Ilze Džigune, Maija Zeilāne, Lāsma Gūte un Kristīne Bērziņa.

Lasīt visu ziņu

Drošības nedēļa

23.10.2023

whatsapp-image-2023-10-04-at-12-50-00-1.jpgKokneses pamatskolas attīstības centrā no 02.10.2023. līdz 06.10.2023. notika drošības nedēļas pasākumi. Ceļu satiksmes noteikumu ievērošanai bija tēma “Iepazīsti drošību interaktīvā vidē”. Pārrunājām drošību uz ceļiem. Tumšajam laikam sākoties svarīgi, lai mums katram būtu atstarotājs. Kad  dodamies uz skolu, mēs esam satiksmes dalībnieki, kuriem arī ir jāievēro noteikumi, tas pats attiecas, ja uz skolu braucam ar riteni, bet ja mūs skolā nogādā ar mašīnu – tajā obligāti ir jāpiesprādzējas. Mācībām izmantojām CSDD mājas lapu (www.berniem.csdd.lv), kur interaktīvā vidē ir iespēja mācīties un pārbaudīt savas zināšanas par drošību sev apkārt – video materiālus, spēles.

Lasīt visu ziņu

Festivāls “Folkloras maltuve” Maltā

23.10.2023

whatsapp-image-2023-10-19-at-16-59-53.jpgLai veicinātu Latgales reģiona speciālo skolu izglītojamo radošās izpausmes un publiskās uzstāšanās iemaņas Rēzeknes novada speciālā pamatskola jau vairākus gadus organizē festivālu “Folkloras maltuve”. Pasākuma mērķis ir veicināt saskarsmes prasmes un sadraudzību starp skolām.

Lasīt visu ziņu

Atbalsts izglītojamiem un sadarbība ar vecākiem kvalitatīvas iekļaujošas izglītības nodrošināšanā

20.10.2023

seminars-madona.jpgIekļaujoša izglītība ANO vadlīnijās tiek definēta kā process, kurā tiek apmierinātas visu izglītojamo daudzveidīgās vajadzības, palielinot ikviena līdzdalības iespējas mācībās, kultūrā un dažādu sociālo kopienu dzīvē. Organizējot iekļaujošu izglītības procesu, ir svarīgi atcerēties, ka tā centrā ir skolēns, kurš mācās domāt, sadarboties un meklēt atbildes atbilstoši savām spējām, attīstības līmenim un veselības stāvoklim. 2023.gada 18.oktobrī Kokneses pamatskolas  - attīstības centra direktores vietniece metodiskajā darbā I.Svence un metodiķe I.Gerasimova viesojās Madonas novada izglītības pārvaldē, lai kopā ar skolu vadītājiem un atbalsta speciālistiem pārrunātu aktualitātes par mācību procesa organizēšanu izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, individuālo plānu veidošanu, atbalsta sniegšanas iespējām. Kā vienu no svarīgākajiem jautājumiem skolu ikdienas darbā semināra dalībnieki norādīja komunikācijas grūtības ar vecākiem, viņu nevēlēšanos iesaistīties un visas atbildības “novelšanu” uz izglītības iestādi. Tādēļ lektores iepazīstināja ar iespējamajiem risinājumiem sadarbības uzlabošanai un sniedza praktiskus ieteikumus sarunas ar vecākiem veidošanai, akcentējot bērna sasniegumus un nepieciešamo rīcību problēmu novēršanā.

Lasīt visu ziņu

Sportot var arī tā!

17.10.2023

20231003092637.jpgSports un veselība stundas var organizēt arī radoši!

Oktobrī  Kokneses pamatskolas - attīstības centra jaunāko klašu skolēni "Sports un veselība" stundā ir radījuši skaistus rudens koka zīmējumus, izmantojot veļas knaģus un vates pomponiņus. Šī radošā nodarbība palīdzēja bērniem uzlabot sīko roku motoriku, attīstīt māksliniecisko iztēli un apgūt prasmes darboties ar dažādiem materiāliem. Izmantojot daudzveidīgas mācību darba organizēšnas formas un metodes stundā veiksmīgi integrēti vizuālās mākslas un dabaszinību elementi, nodrošinot starppriekšmetu saikni un uzdevumu saikni ar reālo dzīvi.

Lasīt visu ziņu galerija (6)
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top