Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Jaunatnes līdzdalības projekti – iespēja jauniešiem

10.09.2021
3_erasmus_plus_logo_1_youth_in_action.jpgJaunatnes līdzdalības projektu mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību Eiropas demokrātiskajā dzīvē. Projekta ietvaros tiek īstenotas neformālās izglītības aktivitātes valsts vai starptautiskajā līmenī, kas jauniešiem sniedz iespēju apmainīties ar pieredzi, savstarpēji sadarboties, iesaistīties kultūras un pilsoniskajos procesos, kļūt par aktīviem Eiropas pilsoņiem.
Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kokneses pamatskola – attīstības centrs Erasmus+ projektos

09.09.2021

lv_v_lidzfinanse_eiropas_savieniba_pos.jpgKokneses pamatskola – attīstības centrs jau vairākus gadus veiksmīgi realizē Erasmus+ projektus, kā rezultātā ir gūta starptautiska pieredze un jaunas zināšanas mūsdienīgas izglītības nodrošināšanā, iepazīta  inovatīvu un modernu mācību metožu pielietošana izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, sekmēta pedagogu personības, pozitīvās domāšanas un pašpilnveides kompetences attīstīšana, uzlabotas pedagogu svešvalodu zināšanas un izpratne par Eiropas kultūrām. Erasmus+ mācību mobilitātes ir iespēja izglītībā iesaistītajiem mācīties un gūt pieredzi ārvalstīs. Tās ļauj skolotājiem doties uz kādu no Erasmus+ partnervalsti, lai mācītos, padziļinātu savu kompetenci un atpakaļ uz Latviju pārvestu jaunu akadēmisko, profesionālo un dzīves pieredzi.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Skolēnu rudens ekskursija uz saimniecību “Janavas” un Likteņdārzu.

08.09.2021

20210908_macibu_ekskursija_4.jpg

Saulainā 2021. gada 8. septembra pēcpusdienā 7. internātgrupas bērni devās ekskursijā. Pirmā ekskursijas apskates vieta bija saimniecība “Janavas” , kur audzēkņus un skolotāju sagaidīja viesmīlīgā, atraktīvā saimniece Anta Kučere. Anta iepazīstināja izglītojamos ar dažādiem ārstniecības augiem, ko pati audzē, vāc, žāvē, pārstrādā un fasē. Diena bija silta un saulaina, tāpēc skolēniem bija iespēja atmodināt visas piecas cilvēka maņas, dodoties pastaigā ar basām kājām pa sajūtu taku. Viņi vēroja kā ūdens plūst no zemes dziļumiem, radot jautru burbulīšu deju, kā arī veldzējās no avota.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kokneses pamatskolas – attīstības centra projekti iegūst eTwinning Kvalitātes sertifikātus

02.09.2021

etwinning_logo.jpg

lasi_klausies_stasti.jpgkopa_stipri_projekta_logo.jpg

 

Kokneses pamatskola – attīstības centrs jau vairākus gadus piedalās eTwinning projektos, kuri veido Eiropas skolu sadarbības tīklu un ir daļa no Erasmus+. Tā nav tikai platforma, bet kopiena uzņēmīgiem, radošiem un moderni domājošiem pedagogiem, kura veicina izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot projektu kā metodi mācību procesā, nodrošinot mūsdienīgu pieeju izglītībā, kā arī veicinot skolotāju un skolēnu prasmju pilnveidi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.

Lasīt visu ziņu galerija (2) galerija (1)

Pasaules pieredze profesionālajai izaugsmei

01.09.2021

lv_v_lidzfinanse_eiropas_savieniba_pos.jpg2021.gada jūlijā Kokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Elīna Ivanāne un Jūlija Grase devās mācību mobilitātē uz Grieķiju, lai ERASMUS + 2020 projekta “Kopā mēs varam un darām” ietvaros piedalītos profesionālās pilnveides kursos "Ceļā uz iekļaujošu klasi: labākā pieredze" ("Towards an Inclusive Classroom: Best Practices").

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Bibliotēkas pasākumi 2021.gada septembrī

01.09.2021

decembris_biblioteka.jpgstendsseptembris.jpg

  • Grāmatu izstādes:
    • "Bērnu un jauniešu žūrija 2021" (01. – 30.09.)
    • "Jaunumi bērnu literatūrā" (01. – 30.09.)
  • Stenda izstādes:
    • "1.septembris - Zinību diena" (01. - 09.09.)
    • "Septembris - dzejas mēnesis" (10.09. - 30.09.)

  • Bibliotekārā nodarbība " "Bērnu un jauniešu žūrijas 2021" grāmatu apskats. Bibliotēkas lietošanas noteikumi"
    • 1. internāta grupai 08.09.2021.
    • 2. internāta grupai 15.09.2021.
    • 3. internāta grupai 22.09.2021.
    • Interesentiem (izglītības programmas kods 21015911) 29.09.2021.

 

Bibliotekāre Aija Kārkliņa

Zinību dienas svinīgais pasākums Kokneses pamatskolā - attīstības centrā 2021.gada 1.septembrī

01.09.2021

20210901_101658.jpgKokneses pamatskolā - attīstības centrā 2021./2022.mācību gads sākās ar "Zinību dienas" pasākumu skolas sporta laukumā. Pie krāsainiem zīmuļiem pulcējās audzēkņi ar vecākiem un grupu audzinātājiem. Svinīgi sagaidījām devīto klasi, kuri ieveda pašus jaunākos skolēnus. Skolotāji bija sagatavojuši muzikālu apsveikumu. Aicinājumu mācīties saņēma arī Lelle Koknesē, bet viņa neprata ne lasīt, ne rakstīt. Lāčuks viņai palīdzēja saprast ko dara skolā. Pēc pirmā zvana visi devās uz pirmo audzināšanas stundu šajā mācību gadā.

Pēcpusdienā notika grupu saliedēšanas aktivitātes. Skolas pagalmā pēc fotogrāfijām bija jāatrod konkrētas vietas, kurās skolēnus gaidīja uzdevums. Paveikto darbiņu skolēni nofotografēja, tādejādi apliecinot, ka vieta atrasta un uzdevums paveikts.

Pēc jautrajām aktivitātēm – pikniks. Lielākie skolas audzēkņi palīdzēja audzinātājiem cept desiņas un gatavot maizītes. Paldies arī virtuves darbiniecēm par izpalīdzēšanu un visiem, kuri iesaistījās, lai šī diena būtu īpaša gan audzēkņiem, gan pašiem.

Agita Lindenberga

skolotāja

Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Lasīt visu ziņu galerija (20)
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top