Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Efektīva klases vadība – mācību vizītē Kiprā

17.07.2021

           erasmus_griek.jpg   Kokneses pamatskolas – attīstības centra pedagogi savu profesionālo kvalifikāciju ceļ ne tikai Latvijā piedāvātajos kursos, bet arī ārpus Latvijas Republikas robežām. Pateicoties skolas – centra metodiskā dienesta darbam, skolotājiem ir iespēja piedalīties starptautiskos projektos. Jūlija mēnesī Erasmus+ 2019 projekta “Lietpratīgs skolotājs mūsdienīgā skolā” ietvaros notika kursi Kiprā, kuros kopā ar mūsu skolas – centra pedagogiem mācījās kolēģi no Polijas, Zviedrijas, Čehijas un Spānijas. Apmācības notika Limasolā (Limassol), kas ir otra lielākā pilsēta Kiprā, Izglītības centrā (F.G.G. EDUCULTURE Center of Education) un tika organizētas mazās grupās, ievērojot Covid-19 noteiktos ierobežojumus.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Izlaidums – mirklis, pirms došanās lielajā dzīvē!

11.06.2021

062021_izlaidums_kolaza.jpg

2021.gada jūnijā Kokneses pamatskolā – attīstības centrā virmo patīkams satraukums, kas liecina, ka ir izlaidumu laiks! Šis ir pārdomu laiks, kad absolventi atskatās uz paveikto un izvēlas sev turpmāko dzīves ceļu. Mazliet skumji ir atvadīties no skolas biedriem un skolotājiem, pierastās ikdienas kņadas, bet prieku rada apziņa cik daudz iespēju ir priekšā.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kokneses pamatskola – attīstības centra pirmsskolas grupiņa “Bērziņš” piedalās konkursā “Esi aktīvs! Dari kopā!” un saņem balvas

08.06.2021

202105_konkurss_esi_aktivs_4.jpg 

Konkursā “Esi aktīvs! Dari kopā!”, ko organizēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mūžizglītības centrs sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Lauku atbalsta dienestu, programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros ar lielu prieku un interesi iesaistījās Kokneses pamatskolas – attīstības centra pirmsskolas grupa “Bērziņš” un grupas audzēkņu Ralfa Freivalža un Daniela Kundziņa ģimenes. Šīm ģimenēm pieder bioloģiskās piensaimniecības. Abi zēni no mazotnes ir radināti piedalīties saimniecības darbos. Vecāki fiksēja aktivitātes fotogrāfijās, pielieka klāt nelielus aprakstus un iesūtīja dalībai konkursā.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kokneses pamatskolas – attīstības centra rīkotajā zibakcijā “Tīra vide mums apkārt” uzvar Pērses sākumskolas pirmsskolas grupa

01.06.2021

zibakcija_20210601_1.jpg 

2021.gada 21.aprīlī Kokneses pamatskola – attīstības centrs pavasara Lielās talkas aktivitāšu ietvaros izsludināja zibakciju “Tīra vide mums apkārt”, kurā aicināja piedalīties visus Kokneses novada iedzīvotājus, organizācijas, izglītības iestādes un parūpēties par savas vides tīrību, piedaloties savas tuvākās apkārtnes sakopšanā.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Projektu nedēļa “Vide un veselīgs dzīves veids”

31.05.2021

Maija pēdējā nedēļā, kad saulīte ar katru dienu kļūst siltāka un siltāka, un skolēnu vasaras brīvlaiks jau ir pavisam tuvu, Kokneses pamatskolā – attīstības centrā katru gadu notiek projektu nedēļa. Tā ir kā pēdējais noslēguma darbs, kurš jāpaveic, lai varētu doties baudīt vasaru un krāt spēkus nākamajam mācību gadam.

2020./2021. mācību gadā kā projekta nedēļas tēma tika izvēlēta “Vide un veselīgs dzīves veids”, jo tas ir ceļš uz mūsu katra un visas sabiedrības labklājību – tā ir rūpēšanās par savu un apkārtējo veselību, aktīva dzīvesveida izvēle un saudzīga attieksme pret dabu, kas ir mūsu vislielākā bagātība.

Šī mācību gada projektu nedēļa, kura noritēja no 24. līdz 28. maijam bija īpaša, jo pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai Kokneses novadā no 2021.gada 5.maija gan mācību process skolā, gan arī projektu nedēļa notika attālināti. Skolēni iepazinās ar videi draudzīgu dzīvesveidu un veidoja plakātu – aicinājumu “Videi darīt labu ir viegli!”, uzzināja par kustību un sportisko aktivitāšu nozīmi cilvēka dzīvē un veidoja kolāžu par sportiskām aktivitātēm, noskaidroja par atkritumu ietekmi uz dabu un mūsu veselību un vāca atkritumus, iepazinās ar veselīga uztura principiem un veidoja veselīga uztura piramīdu no mājās pieejamajiem materiāliem un gatavoja veselīgu ēdienu.

Liels paldies gan visiem skolotājiem, kuri bija iesaistījušies projekta norises organizēšanā, gan skolēniem un viņu palīgiem mājās!

VISC pateicība Kokneses pamatskolas – attīstības centra dejotājiem

24.05.2021

20210425_visc_balvas_dejotajiem_4.jpg  

Gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, tika plānots īpašs projekts bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām “Roku rokā dziesmu rotā”. Kokneses pamatskolas-attīstības centra tautisko deju kolektīvs arī aktīvi iesaistījās šajā projektā un gatavojās piedalīties lielajos svētkos.Taču sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī, XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks pa novadiem, skolās, ja to atļaus situācija Latvijā. Jaunais svētku moto ir “Svētki ir tur , kur esam mēs”.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kokneses skolēni izveido atmiņas spēli par šo mācību gadu un saņem balvu!

14.05.2021

di.jpgŠis ir bijis īpašs mācību gads gan skolēniem un vecākiem, gan skolotājiem – bagāts jauniem izaicinājumiem, apgūstamām prasmēm un pilnveidojamām zināšanām. Kā ir mācīties attālināti, tiešsaistē, digitālajā vidē?  Drossinternets.lv mudināja skolēnus atskatīties uz  gada laikā piedzīvoto - spilgtākajiem notikumiem, sajūtām, pārdomām, un izveidot  atmiņas spēli tiešsaistē "Mēs 2020/2021".

Atsaucoties aicinājumam, Latvijas skolēni ir izveidojuši 62 interesantas, emocijām un atmiņām bagātas tiešsaistes spēles. Redzam, ka šis mācību gads skolēniem ļāvis izbaudīt plašu emociju gammu, tāpēc īpaši priecājamies par skolēnu spēju uzsvērt un atmiņās saglabāt tieši priecīgos mirkļus.

Dāvanu karti atpūtas un sporta inventāra iegādei EUR 50 vērtībā saņem Kokneses pamatskolas – attīstības centra 9.klase. 

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top