Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Pārbaudes darbs literatūrā 7.klasei (programma 21015811)

01.12.2019

Pārbaudes darbs literatūrā 7.klase (programma 21015811)

Metodisko materiālu, pārbaudes darbu literatūrā 7.klasei par amerikāņu rakstnieces Eleonoras H. Porteres darbu “Pollianna”, sagatavoja speciālās izglītības skolotāja A.Kārkliņa.

Pārbaudes darbs izstrādāts, lai sekmētu satura izpratni par romāna “Pollianna” nodaļu fragmentiem. Uzdevumi veidoti pēc I. Vītolas mācību grāmatas “Lasāmā grāmata speciālo skolu 7. klasei”. Izmantojot pārbaudes darba uzdevumus, var veidot darba lapas vai strādāt ar tiem mācību stundās.

Dotos uzdevumus var pārveidot, pielāgojot tos dažādai grūtības pakāpei:

• Pirmajā uzdevumā, veidojot darba lapas, var dot teikuma sākumu pareizajai atbildei.

• Otrais uzdevums veicams individuāli vai lasot kopā.

• Trešo uzdevumu var veikt gan rakstiski, ierakstot kladēs citātus, gan mutiski, izlasot dotos citātus ar to turpinājumiem, noslēgumā izspēlējot “Priecāšanās spēli”.

• Ceturtajā uzdevumā veidojot Polliannas dienas režīmu, to var darīt katrs individuāli vai veidot vienu kopīgu uz tāfeles vai strādāt grupās, pāros.

• Piektajā uzdevumā, izlasot nodaļas “Dzīve sastāv no pienākumiem” 2. daļu, sanumurē dotos teksta fragmentus pareizā secībā un ieraksta kladē vai arī fragmenti var būt sagriezti un ielīmēti kladē. Pabeidzot darbu ar fragmentiem skolēni diskutē par kopīgo un atšķirīgo Polliannas un mūsdienu skolēnu dzīvē.

• Sestais uzdevums aptver visu izlasīto darbu, ko var veikt individuāli, pārī vai visa klase kopā, izveidojot krustvārdu mīklu, kā arī vizualizējot izlasīto romānu.

PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top