Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Kursi pedagogiem Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

19.08.2020

Mūsdienu pasaulei ir raksturīgas nemitīgas pārmaiņas un attīstība, kas būtiski ietekmē arī izglītības sfēru un tajā sastrādājošos. Cilvēku darbība visdažādākajās jomās kļūst arvien plašāka un neparedzamāka, jo to ietekmē globalizācija, informācijas tehnoloģiju attīstība un vērtību daudzveidība. Bērniem ir jāiemācās dzīvot vidē, kas nepārtraukti mainās un jau skolas solā ir jāiegūst tādu mācīšanās pieredzi, kas ļauj vispusīgi vērtēt situāciju, brīvi un adekvāti rīkoties. Mācīties spējīga sabiedrība nevar pastāvēt bez mācīties spējīga skolotāja, līdz ar to tālākizglītības nozīme ar katru gadu pieaug, jo, ja zināšanas netiek papildinātas, nav iespējams saglabāt konkurētspēju.

Lasīt visu ziņu

Mūsu skola katram bērnam

19.08.2020

pateiciba_projekts_skola_2030.jpgVērtības nepastāv izolēti pašas par sevi. Tās arī nav harmoniskas, nepretrunīgas. Bieži tās nonāk pretrunā cita ar citu. Tādēļ vēl svarīgāka par pašām vērtībām ir vērtību sistēma ar savām hierarhijām un morālajām dilemmām. Tieši morālās dilemmas, kad ir jāizšķiras starp divām vai vairāk vērtībām, atklāj attiecīgās sabiedrības vērtību sistēmu. Katram cilvēkam tā ir konkrēti sava, taču lielākoties tā vienā sabiedrībā tomēr ir kopīga. Tieši šī kopīgā vērtību sistēma raksturo konkrēto sabiedrību kā tādu. Un tā savukārt atrodas ciešā saistībā ar attiecīgo valsts iekārtu. Autoritārā, totalitārā sabiedrībā ir sava vērtību sistēma, demokrātiskā sabiedrībā tā ir cita, kas būtiski atšķiras no autoritāras vai totalitāras sabiedrības vērtību sistēmas.

No valsts prezidenta Egila Levita runas Skola2030 konferencē “Skola katram bērnam”

 18. augustā Kokneses pamatskolas – attīstības centra projekta “Skola 2030” komanda devās uz Ādažiem, kur norisinājās projekta noslēguma konference “Mūsu skola katram bērnam”.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Izlaidumu laiks Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

15.06.2020

izlaidums_2020.jpg

“Tev ir simtiem iespēju šodien nezināmās virsotnēs kāpt,

dzīves ziedošās galotnēs, kuras liek pēc zvaigžņotām debesīm slāpt.

Tev ir simtiem iespēju šodien mainot pasauli,

avotam būt savu gaitu kurš neraksta smiltīs,

bet prot gaismas dzintaru gūt.

Tev ir simtiem iespēju šodien savas nākotnes durvis vērt,

var aiz kurām lāsi pa lāsei savu laimi un likteni svērt.”

 

Jūnijs – brīnišķīgais izlaidumu laiks. Tas ir īpašs un tomēr arī skumjš brīdis. Saņemtie diplomi, ziedi un labie vārdi raisa gan prieku par labi padarītu darbu, gan arī skumjas par to, ka kāds nozīmīgs posms cilvēka dzīvē ir noslēdzies.

Lasīt visu ziņu

Metodisko darbu skate “Ideju tirgus 2020” Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

10.06.2020

20200610_121514_ml.jpgPavasaris dabā modina jaunu rosību. Laiks kļūst siltāks un dienas – garākas. Uzzied košas puķes, sāk skanēt putnu dziesmas. Taču šis pavasaris atnāca, nesdams sev līdzi Covid – 19 pandēmiju, kad tika izjaukts ierastais dzīves ritms, skolas pārtrauca klātienes mācības un bija jāievēro dažādi ierobežojumi.
Kokneses pamatskolā – attīstības centrā par to, ka straujiem soļiem tuvojas vasara, liecina ikgadējā skolotāju metodisko darbu skate “Ideju tirgus 2020”, kurā savus digitāli interaktīvos darbus, akcentējot jēgpilnu pieeju izglītības procesā, iesniedza trīsdesmit divi Skolas – centra pedagogi.

Lasīt visu ziņu

Darbīgs un izaicinājumiem bagāts laiks

28.05.2020

attachment1.jpgPavasaris ir viens no gaidītākajiem gadalaikiem, kad sāk plaukt koki, ziedēt puķes, atgriežas gājputni, taču šis pavasaris ir citādāks nekā ierasts. No 2020. gada 12. marta valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, tādēļ mācību process no 25. marta noris attālināti.

Uzsākot attālinātā mācību procesa organizāciju Skolā – centrā, skolas pedagogiem bija jāturpina izglītojamajiem radīt iespēju un apstākļus dažādu zināšanu ieguvei, prasmju pilnveidošanai, talantu attīstīšanai.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Par Kokneses pamatskolas - attīstības centra izglītojamo ēdināšanas nodrošināšanu no 2020.gada 12.maija līdz 2020.gada 29.maijam

11.05.2020

Pamatojoties uz 2020.gada 7.maija Ministru kabineta rīkojumu Nr. 254 "Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumā Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"", visā valsts teritorijā ārkārtējā situācija izsludināta līdz 2020. gada 9. jūnijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību. Kokneses pamatskolas – attīstības centra izglītojamie mācības turpina attālināti. 

No 2020.gada 12.maija līdz 2020.gada 29.maijam (ieskaitot) Kokneses pamatskolas – attīstības centra izglītojamajiem tiks nodrošināta ēdināšana – pārtikas paka. Izdevumu summa no Kokneses pamatskolas – attīstības centra  uzturēšanas izdevumu segšanai piešķirtās valsts budžeta mērķdotācijas pārtikas produktu un kastes to transportēšanai iegādei tiek noteikta 2,20 euro dienā (piecu dienu darba nedēļa, izņemot svētku dienas).

2020.gada 11.maija KOKNESES NOVADA DOMES RĪKOJUMS Nr.18

PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top