Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Par Kokneses pamatskolas - attīstības centra izglītojamo ēdināšanas nodrošināšanu ārkārtējās situācijas laikā

01.05.2020

Kokneses novada domes 2020.gada 29.aprīļa domes sēdē notiekts, ka valstī inoteiktās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 17. aprīļa līdz 2020. gada 12. maijam Kokneses pamatskolas – attīstības centra izglītojamajiem, tiek nodrošināta ēdināšana – pārtikas paka. Izdevumu summa no Kokneses pamatskolas - attīstības centra  uzturēšanas izdevumu segšanu piešķirtās valsts budžeta mērķdotācijas pārtikas produktu un kastes to transportēšanai iegādei tiek noteikta 2,20 euro dienā (piecu dienu darba nedēļa, izņemot svētku dienas).

2020.gada 29.aprīļa KOKNESES NOVADA DOMES SĒDES PROTOKOLA IZRAKSTS Nr.7

Attālināto mācību darbnīca pie Lieldienu zaķa Kokneses pamatskolā – attīstības centrā!

03.04.2020

sveiciens_3_4_ned.jpgPirmās divas nedēļas mācot un mācoties attālināti ir paskrējušas vēja spārniem. Strauji tuvojas Lieldienas – pavasara saulgriežu svētki. Kokneses pamatskolā – attīstības centrā Lieldienu zaķis ar saviem palīgiem jau rosās – top “Smart box” jeb “Gudrās kastes” un mācību materiālu mapes trešajai un ceturtajai attālināto mācību nedēļai.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Jēkabpils vēstures muzeja ziepju darbnīca

18.03.2020

20200311_103853_krustpils_11032020.jpg

wFyQdAgjUFKagAAAABJRU5ErkJggg==


Kokneses pamatskolas – attīstības centra 1. – 4. klases skolēni projekta “Latvijas skolas somas” ietvaros 2020.gada 11.martā devās ekskursijā uz Jēkabpils pusi, lai iepazītu Latvijas kultūras vērtību – seno Krustpils pili, kura kopš 13.gadsimta uzticīgi pārrauga Daugavas krastus.
Jēkabpils vēstures muzeja gide skolēnus iepazīstināja ar Jēkabpils vēstures muzeja krājumos savāktajām kultūrvēsturiskajām vērtībām, kas tiek saudzētas un glabātas kā kultūras mantojums. Dažu brīdi pārņēma sajūta, ka plašajos pils gaiteņos un pagrabos dzirdami pils Brūnās dāmas noslēpumainie smiekli un soļi.
No pils darbiniekiem saņēmām piedāvājumu muzejā uzkavēties ilgāk un piedalīties radošajā ziepju darbnīcā, lai iemācītos izgatavot dabīgas, aromātiskas ziepes. Meistare iepazīstināja ar savu pieredzi un aicināja skolēnus pašus izgatavot aromātiskas ziepes, izmantojot Latvijā augošos augus. Iepazinušies ar darba noteikumiem, liekot lietā savu radošo izdomu, skolēni izgatavoja visdažādākās ziepes.
Skolēni atzina, ka ekskursija ir izdevusies un gūta jauna pieredze, zināšanas, iespaidi par tuvākās apkārtnes vēstures objektiem un amatu prasmēm.

E.Māliņa, M. Zeilāne, K. Skrūzmane
skolotājas
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Ekskursija uz Jersikas čipsu ražotni

18.03.2020

20200311_131037_jersikas_cipsi_11032020.jpgKokneses pamatskolas – attīstības centra 1. – 4. klases skolēni 2020.gada 11. martā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” pasākuma “Darba devējs Latvijā” – 11 ietvaros devās mācību ekskursijā uz Jersikas čipsu ražotni, lai klātienē iepazītos ar Jersikas čipsu saimnieka Arta Paegļa radīto produktu, kas iecienīts Latvijā un pazīstams arī ārpus Latvijas robežām.

Iebraucot Līvānu novada Jersikas pagastā, skaistā lauku nomalē ieraudzījām jaunizveidoto uzņēmumu. Eksursantus laipni sagaidīja Jersikas čipsu ražotnes galvenā pārtikas tehnoloģe un uzaicināja iepazīties ar ražošanas procesu, kurā no kartupeļu un rīsu granulām top gatavais produkts – Jersikas čipsi. Gide pastāstīja, ka gatavojot čipsus, produktam netiek pievienotas ķīmiskas vielas. Vienkārši ņem un sarīvē kartupeļus, tā kā mājās cepot kartupeļu pankūkas, tad tos izžāvē un granulē. Gala rezultātā, čipsi ir tik kraukšķīgi un viegli gaisīgi, jo pagatavoti pēc īpašas receptes un nav cepti eļļā.

Saistoša un aizraujoša bija čipsu degustācija. Skolēni nodegustēja 11 Jersikas čipsu veidus. Favorīti izrādījās klasiskie krējuma – sīpolu un siera čipsi.

Skolēni atzina, ka ekskursija bija vērtīga, jo ieguva informāciju par uzņēmējdarbību un tās attīstības iespējām Latgalē. Ikvienu no ekskursantiem iedvesmoja ražotnes saimnieka sacītais, ka, lai īstenotu savu ieceri, svarīgākais vienmēr ir ticība tam, ko dari! Ir jātic savai idejai – jātic, jātic un vēlreiz jātic!

Pateicamies Jersikas čipsu ražotnes darbiniekiem par tik jauku stāstījumu un uzņemšanu!

Iesakām arī citiem, ja sirds kāro pēc kā garda, tad jābrauc nobaudīt Jersikas čipsi!

  E.Māliņa, M. Zeilāne, K. Skrūzmane

skolotājas

Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Ieskatāmies pagātnē!

10.03.2020

wFyQdAgjUFKagAAAABJRU5ErkJggg==

Šogad, 4. martā, Kokneses pamatskolas 9. klases un arodklases skolēni kopā ar audzinātāju brauca mācību ekskursijā uz Rīgu projekta „Latvijas skolas soma” ietvaros. Ekskursijas mērķis bija vēstures notikumu izzināšana. Bērni kopā ar skolotāju apmeklēja kino Splandid Palace, lai noskatītos Latvijas vēsturisko filmu „Piļsāta pi upis”, kas vēsta par Otrā pasaules kara laiku, kad viena vara nomaina otru, bet pa vidu ir cilvēks, kuram ir jāizdzīvo. Pirms filmas skatīšanās skolēniem bija iespēja uzklausīt filmas producenta Gunta Trektera un mākslinieces Ievas Jurjānes stāstījumu par filmas tapšanas procesu, kas papildināja skolēnu zināšanu redzesloku.

Lasīt visu ziņu

Lielie lasīšanas svētki

09.03.2020

lnb.jpg2020. gada 7. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcējās lasīšanas eksperti no “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2019”. Mūsu skolas bibliotēkas ekspertus šajā pasākumā pārstāvēja Beāte Avotiņa un Signe Kanča. Pavisam lasītveicināšanas programmā šajā gadā bija iesaistījušies 17200 lasītāji, tas ir tikpat liels skaits, cik iepriekšējā gadā.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Valentīndienas popiela

05.03.2020

dsc03214.jpgSagaidot Valentīndienu, Kokneses pamatskolā - attīstības centrā 2020.gada 12.februārī norisinājās pasākums “Popiela”.

Lasīt visu ziņu galerija (8)
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top