Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Attīstības centrs

Kokneses pamatskola – attīstības centrs iegūst Erasmus akreditāciju

07.04.2021

skola_akred.jpg

Kokneses pamatskola – attīstības centrs jau vairākus gadus veiksmīgi realizē Erasmus+ projektus, kā rezultātā gūta starptautiska pieredze un jaunas zināšanas mūsdienīgas izglītības nodrošināšanā, iepazīta  inovatīvu un modernu mācību metožu pielietošana izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, sekmēta pedagogu personības, pozitīvās domāšanas un pašpilnveides kompetences attīstīšana, uzlabotas pedagogu svešvalodu zināšanas un izpratne par Eiropas kultūrām.

Lasīt visu ziņu

Mūsu pieredze pedagogu izaugsmei

04.12.2020

bilde_vaditaji_ineta_inese_elina.jpgMūsdienu dzīves temps kļūst straujāks, pedagogiem jābūt labi izglītotiem un radošiem profesionāļiem, kas pārdomā savu pedagoģisko darbību un pielāgo to bērnu vajadzībām, tādēļ arvien svarīgāka kļūst nepieciešamība pēc zināšanu papildināšanas un pilnveidošanas, jo pedagogam ir jāpiemērojas pilnīgi jaunām situācijām skolu ikdienā. Latvijas izglītības sistēma ir ceļā uz iekļaujošu izglītību, tomēr daudziem vispārizglītojošo skolu pedagogiem nepietiek pieredzes un vajadzīgo zināšanu par bērniem ar speciālām vajadzībām, par izglītības procesa organizēšanu un uzvedības problēmu risināšanas iespējām.

Lasīt visu ziņu

Kokneses pamatskolas – attīstības centra pedagogi papildina zināšanas Erasmus+ projektos

26.11.2020

20201009_101818.jpgAY0jCeRMMhV4AAAAAElFTkSuQmCC

Kokneses pamatskola – attīstības centrs ir mūsdienīga speciālās izglītības iestāde, kura nodrošina kvalitatīvu mācību un audzināšanas procesu skolēniem ar speciālām vajadzībām. Skola ir arī speciālās izglītības attīstības centrs, kurš organizē konferences, kursus, seminārus, sniedz atbalstu un konsultācijas pedagogiem, skolēniem un viņu vecākiem, izstrādā metodiskus materiālus un ieteikumus, tādēļ pedagogiem ir svarīgi nepārtraukti papildināt zināšanas, gūt jaunu pieredzi izglītības procesa vadīšanas modernizācijā un daudzveidīgu mācību metožu pielietošanā. Sākot ar 2016.gadu, skola piedalās Erasmus+ projektos, tādējādi, attīstot sadarbību ar ārvalstu izglītības iestādēm, veicinot izglītības procesa internacionalizāciju, sekmējot pedagoģiskā personāla un vadības profesionālo kompetenču pilnveidi, uzlabojot pedagogu metodiskās zināšanas un prasmes skolēnu ar speciālām vajadzībām izglītošanā.

Lasīt visu ziņu

Erasmus Dienas 2020 Kokneses pamatskolā - attīstības centrā

12.10.2020

erasmusdays_logo_2020.jpgerasmusdienas_2020_20201009_102551_ml.jpg

“Mēs Erasmus+ projektos. Pieredzes stāsti”

          Erasmus programma ir plašs iespēju lauks, ko apgūstot var izmantot starptautisko pieredzi savas izglītības izglītības iestādes attīstībai. Latvijas Erasmus+ projektu īstenotājiem otro gadu ir iespēja iesaistīties Eiropas mēroga iniciatīvā “ErasmusDienas2020”, kas notiek no 15. līdz 17.oktobrim.

            Kokneses pamatskolas – attīstības centrs atsaucās šim uzaicinājumam un pasākuma ietvaros Skolas – centra Erasmus+ mobilitāšu dalībnieki stāstīs savus pieredzes stāstus gan par saviem tiešajiem un netiešajiem ieguvumiem, gan to ietekmi uz izglītības iestādi kopumā. Tā ir starptautiska pieredze, jauni iespaidi par izglītības sistēmu citās Eiropas valstīs, tie ir kontakti, tās ir zināšanas, kas noderēs tālākajā profesionālajā darbībā. Tas ir neaizmirstams piedzīvojums…

"We do ERASMUS projects. Experience stories."

#ErasmusDays2020

#ErasmusDienas2020

Metodiskais dienests


Piedalāmies pedagogu kompetenču modeļa izstrādē

17.09.2020

20200916_164502.jpgIzglītības iestāde ir sabiedrības mikropasaule, kas atspoguļo tās daudzveidību un dažādību. Tā ir vieta, kurā, apgūstot mācību saturu, arī iepazīst sevi, izzina apkārtējo pasauli, mācās pieņemt un respektēt dažādību – ticībā, izskatā, domāšanā, dzīves uztveres veidā. Latvijas izglītības sistēmā ir sākušās būtiskas pārmaiņas, tiek pilnveidots mācību saturs un pieeja, lai ikvienā skolā visiem bērniem nodrošinātu mūsdienām atbilstošu izglītību, dodot iespēju iegūt lietpratīgam skolēnam nepieciešamās zināšanas, izpratni, prasmes un vērtības. Notiek mācību pieejas maiņa visos mācību priekšmetos, tomēr saglabājot vienu virzienu – padarot mācību procesu jēgpilnu un sasaistot to ar reālo dzīvi. Pārmaiņas skar visus izglītības posmus un veidus, arī speciālo izglītību, kura Vispārējās izglītības likumā tiek definēta kā vispārējās izglītības īpašais veids, kas sniedz iespēju personām ar speciālām vajadzībām un/vai veselības traucējumiem iegūt izglītību atbilstoši viņu speciālajām vajadzībām.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

NORDPLUS PROJEKTI IZGLĪTĪBAI

08.09.2020

logo_nordplus.jpg

Nordplus izglītības projektos piedalās skolēni, skolotāji, studenti, pasniedzēji un pieaugušie no Baltijas un Ziemeļvalstīm. Šo programmu 1988./1989. gadā izveidoja Ziemeļu Ministru padome. Sākotnēji tajā piedalījās tikai Ziemeļvalstis, taču kopš 2008.gada programmā piedalās arī Baltijas valstis, lai uzlabotu un ieviestu jauninājumus Baltijas un Ziemeļvalstu izglītības sistēmā.

Lasīt visu ziņu

Kopā mēs varam un darām

07.09.2020

erasmus_logo.jpg

Erasmus+ mācību mobilitātes ir iespēja izglītībā iesaistītajiem mācīties un gūt pieredzi ārvalstīs. Tās ļauj skolotājiem doties uz kādu no Erasmus+ partnervalsti, lai mācītos, padziļinātu savu kompetenci un atpakaļ uz Latviju pārvestu jaunu akadēmisko, profesionālo un dzīves pieredzi.

Kokneses pamatskolas – attīstības centram ir svarīga pedagoģiskā personāla profesionālisma, kompetences, motivācijas un kapacitātes paaugstināšana, lai nodrošinātu kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītības procesu skolēniem ar speciālām vajadzībām, sniegtu atbalstu reģiona izglītības iestāžu pedagogiem, izglītojamiem un vecākiem.

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top