Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

ERASMUS 2022

Metodiskais materiāls "Emociju līdzsvarošana"

16.05.2023

20230516emocijulidzsvarosanabilde.jpgMetodiskais materiāls "Emociju līdzsvarošana"

Ikdienas steiga un stress arvien vairāk liek meklēt veidus kā skolēniem  un pedagogiem līdzsvarot savas emocijas. Kokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Ilze Džigune un Laimdota Stepēna, izmantojot Erasmus+ projekta kursos "Emocionālo panākumu stratēģijas skolās" gūtās zināšanas, sagatavojušas metodisko materiālu, kurā iepazīstina ar dažām aktivitātēm emociju līdzsvarošanai.

Modelējam pozitīvo: domāšanu, komunikāciju un skolas vidi

10.05.2023

bilde3.jpgerasmus-logo.jpgPozitīvisms ir kā mērķtiecīga tiekšanās uz labo un spēja to realizēt. Savukārt, pozitīvā domāšana – tas ir “instruments”, ar kura palīdzību ikviens var pārkārtot savu dzīvi, padarīt to veiksmīgu un laimīgu. Tikai mainot pasaules uztveri, iemācoties dzīvi uztvert ar prieku, dodoties uz priekšu, neņemot vērā šķēršļus, nepārdzīvojot par pagātnes neveiksmēm un nebaidoties pieļaut jaunas vai atkārtot vecās kļūdas,  pozitīvā domāšana nesīs augļus.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Informāciju tehnoloģiju kursi Florencē

04.04.2023

img-20230317-wa0097.jpgerasmus-logo.jpgKokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Lāsma Gūte un Līga Ziemele 2023. gada martā, skolēnu brīvdienu nedēļā, devās uz Itālijas modes un mākslas pilsētu Florenci, lai Teacher Academy pilnveidotu savas pedagoga prasmes, piedaloties Erasmus+ projekta kursos “Microsoft for Education: Powerful Tools to Create, Share and Inspire”.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Starptautiska pieredze skolotāju mācību kursos Spānijā

28.03.2023

img-20230317-wa0019.jpgerasmus-logo.jpgNo 2023.gada 13.marta līdz 17.martam mēs – Kokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Nellija Bāliņa un Baiba Tālmane, piedalījāmies Erasmus+ projekta kursos Teacher training “Team leading” (skolotāju mācības “Komandas vadība”) Spānijas pilsētā Malagā. Mācību sākumā katrs dalībnieks iepazīstināja ar sevi, savu darbu, hobiju un izteica vēlamos sasniedzamos mērķus. Kursu vadīja ļoti zinoša, enerģiska un atraktīva personība Iris Gonzalez Cordero, kura pārsteidza mūs ar savu neizmērojamo pozitīvismu, kreativitāti un empātiju.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Iekļaujošā un speciālā izglītībā nav problēma – tā ir iespēja…

21.03.2023

erasmus-logo.jpg20230316konferencenosaukums2.jpgŠodienas skolotāja būtība ir spēja pielāgoties, iet līdzi laikam un vēlēšanās mācīties. Dzīve un apstākļi visapkārt attīstās strauji, mainās arī skolēni, tādēļ skolotājam ir jābūt atvērtam un jāspēj iekļauties šajā pārmaiņu laikā. Nepārtraukta izglītošanās, jaunu mācību metožu meklēšana un apguve – tā ir mūsdienīga skolotāja ikdiena. Speciālajai un iekļaujošajai izglītībai šobrīd tiek pievērsta īpaša uzmanība sabiedrībā, jo ikvienam, neatkarīgi no fiziskiem dotumiem vai materiālā nodrošinājuma, ir dotas iespējas iegūt savām spējām un vajadzībām atbilstošu izglītību.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Uzvedības problēmu risinājumi bērniem ar autismu un attīstības traucējumiem

15.03.2023

seminars1503202301.jpgerasmus-logo.jpgSkolai kā iekļaujošai izglītības iestādei, kurā mācās bērni ar speciālām vajadzībām, jānodrošina atbalsts, mācību procesa centrā jāizvirza skolēns un viņa individuālās spējas.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Metodiskais materiāls “Ieteikumi mācību procesa organizēšanā izglītojamiem ar speciālām vajadzībām”

02.02.2023

metodiskais-materials-1.jpgMetodiskais materiāls “Ieteikumi mācību procesa organizēšanā izglītojamiem ar speciālām vajadzībām”

Kokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Lāsma Gūte un Maija Zeilāne metodisko materiālu “Ieteikumi mācību procesa organizēšanā izglītojamiem ar speciālām vajadzībām” veidoja, izmantojot  Erasmus+ projekta laikā apmeklēto kursu “Speciālās izglītības vajadzības un inovatīvas pieejas” materiālus un gūtās zināšanas.

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top