Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Nordplus projekta aktivitātes Igaunijā

25.10.2012

dsc_7753.jpgKokneses speciālās internātpamatskolas – attīstības centra pedagogi no 2012. gada 15. oktobra līdz 21. oktobrim devās uz Jaagu pamatskolu Viljandi, Igaunijā, lai piedalītos Nordplus Jau¬niešu programmas projekta „Skolotāju starptautiskā sadarbība un pieredzes apmaiņa” aktivitātēs.

Kokneses pedagogiem bija iespēja iepazīties ar Igaunijas kolēģu darbu un labās prakses piemēriem, gūt jaunu pieredzi kvalitatīva un radoša izglītības procesa organizēšanā, uzlabot svešvalodu prasmes, kā arī iepazīties ar igauņu kultūru un kultūrvēsturiskajiem objektiem.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Ekskursija uz Tērveti

16.10.2012

dscf2256_majas-lapai.jpgPienācis rudens. Rudens ir kā sētnieks, kurš ar savām vēju slotām noslauka pēdējos vasaras krāšņumus, bet septembris mēnesis, kad vasara atblāzmojas pēdējos saules staros, pirmajās rudens peļķēs, lietū un krāsainajās koku lapās.

Aizvien biežāk satumst debesis, gaudo vējš, griežot dejā krāšņās koku lapas. Rudens ekskursiju laiks! 27. septembra rītā, pie Kokneses speciālās internātpamatskolas – attīstības centra, pieripo jauns, skaists autobuss un 28 „c” līmeņa skolēni, skolotāju un vecāku pavadībā dodas ceļā uz Tērveti – brīnumaino meža salu grezno, plašo Zemgales līdzenumu vidū. Mēs visi ļoti vēlamies ātrāk nonākt Tērvetes dabas parkā, kur mūs gaida „Meža mātes taka,” kas māca mūs labāk pazīt mežu, kokus, akmeņus, augus, sēnes, ogas, arī dzīvniekus, dabas parādības un vairāk kā 100 pasaku tēlu koka skulptūras.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Valsts policijas pārstāvju viesošanās Kokneses speciālajā internātpamatskolā- attīstības centrā

09.10.2012

audz-nod-ar-policiju-006ml.jpg19.septembrī 2012.gada Drošības nedēļas ietvaros tika noorganizēta audzināšanas nodarbība 5.-11.klašu skolēniem, kuras laikā skolā - centrā viesojās Valsts policijas Aizkraukles iecirkņa pārstāvji. Patruļdienesta rotas inspektors Oskars Rēķis skolēnus iepazīstināja ar ceļu satiksmes noteikumiem velosipēdu un mopēdu vadītājiem.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Sasniegumi Starpvalstu vieglatlētikas sacensībās Krievijā

08.10.2012

dsc08952-ml.jpgŠogad no 10. – 15. septembrim Joškarolā (Krievijā) notika starptautiskas vieglatlētikas sacensības, kuras rīkoja „Krievijas Speciālā Olimpiāde”. Tajās piedalījās komandas no 32 valstīm. Latvijas Speciālās Olimpiādes vieglatlētu izlasi veidoja pēc Palsmanes speciālajā internātpamatskolā 2012. gada 17. un 18. maijā notikušo republikas vieglatlētikas sacensību rezultātiem.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Ar zināšanām dzīvē!

25.09.2012

p9250575.jpg25. septembrī Kokneses speciālās internātpamatskolas – attīstības centra 9. klases audzēkņi devās mācību ekskursijā uz Kokneses novada Dzimtsarakstu nodaļu un Kokneses pilsdrupām.

Skolā literatūras stundās skolēni bija lasījuši par latviešu tautas tradīcijām kristībās, kāzās un bērēs. Tagad Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Lolita Vildava audzēkņiem pastāstīja par dokumentiem, kas nepieciešami, lai slēgtu laulību, reģistrētu bērniņu vai miršanu, izskaidroja likumus, kas nosaka kāzu organizēšanu vai bērna reģistrēšanu.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Starptautisks projekts Kokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstītības centrā

04.09.2012

p8271708-1.jpgNordplus Jauniešu programma atbalsta dažādas aktivitātes skolu izglītības jomā Ziemeļu un Baltijas reģionā: skolēnu klašu braucienus pie saviem vienaudžiem, skolēnu prakses, jaunu projektu attīstību, skolotāju apmaiņu starp skolām un citus projektu veidus, kuru ietvaros uzlabojas izglītības kvalitāte un attīstās starpkultūru dialogs.

Projekts „Teachers international cooperation and exchange of experience” (Skolotāju starptautiskā sadarbība un pieredzes apmaiņa) norisināsies no 2012. gada 1. septembra līdz 2013. gada 1. septembrim. Skolas - centra sadarbības partneris ir Jaagu pamatskola Viljandi, Igaunijā.

Lasīt visu ziņu

Zinību diena Kokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā

03.09.2012 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

picture-026.jpgSkolas sirdspuksti ir skolēni, bet skolas stiprums – skolotājs. Ja skola ir lukturis, kas dāvā gaismu – tad skolotājs ir šī luktura liesmiņa. Ja skola ir burvju dzēriens, kas dod spēku, tad skolotājs ir šī dzēriena biķeris. Ja skola ir templis, kas sniedz mieru, tad skolotājs ir šī tempļa kolonnas. Tik ilgi būs pasaule šī, cik ilgi būs skola, un skolas dvēsele – skolotājs. 2012. gada 3. septembrī Kokneses speciālās internātpamatskolas – attīstības centra durvis vērās jauna mācību gada sākumam. Skolas - centra direktore Dagmāra Isajeva, Zinību dienas svinīgajā pasākumā, sveica skolēnus, skolēnu vecākus un skolas darbiniekus ar jaunā 2012./2013. mācību gada uzsākšanu.

Lasīt visu ziņu galerija (7)
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top