Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Metodiskā diena Rēzeknē

07.03.2014

4. martā Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra pedagogi, darbinieki un administrācija viesojās Rēzeknes logopēdiskajā internātpamatskolā, lai pilnveidotu profesionālo kompetenci. Metodiskās dienas dalībnieki piedalījās reģionālajā konferencē „Bērni ar jauktiem mācīšanās traucējumiem un to valodas īpatnības”, kurā noklausījās lekcijas par bērniem ar jauktiem attīstības traucējumiem iekļaujošās izglītības aspektā, un skolēnu ar valodas traucējumiem komunikatīvās kompetences attīstību.

Lasīt visu ziņu

Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra komandai – trešā vieta telpu futbolā

04.03.2014

p2121589-001.jpg2014. gada 12. februārī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notika kārtējās Latvijas Speciālās Olimpiādes UNIFIED sacensības telpu futbolā. Sacensības notika Rīgā, lai skolām no visiem Latvijas novadiem būtu ērtāka nokļūšana sacensību norises vietā. Startam bija pieteiktas 16 komandas, bet objektīvu iemeslu dēļ 2 komandas atteica savu līdzdalību šajās sacensībās. Tika izveidotas 3 apakšgrupas. Pagājušā gada 3 labākās komandas – Purmsāti, Koknese un Tukums tika izvirzīti par grupu virsvadītājiem.

Lasīt visu ziņu

Humānā pedagoģija skolotāja darbā

03.01.2014 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

hum-ped.jpg„Lai dāvātu bērnam zināšanu dzirksti, skolotājam sevī jāuzņem gaismas jūra” /Š. Amonašvili/

Humānā pedagoģija nav iemīta taka, pa kuru atliek vien cienīgi soļot. Katram jāatklāj sava taciņa, katram tajā jāievirza sava radošā enerģija to problēmu risināšanā, kuras akcentē humānā pedagoģija. Humānā pedagoģija ir mīlestības, prieka un izpalīdzības, savstarpēju rūpju, kopēju panākumu pedagoģija, kas veido spēcīgu, laimīgu un veselīgu personību.

Lasīt visu ziņu

Izstāde Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā

13.12.2013 - 06.01.2014 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

e-abeles-izstade.jpgKokneses internātpamatskola – attīstības centrs aicina Kokneses novada iedzīvotājus apmeklēt Elitas Ābeles meditatīvo zīmējumu izstādi „Eņģeļa pieskāriens”. Izstāde līdz 6. janvārim būs apskatāma Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā no plkst. 9.00 līdz 15.00.

Lasīt visu ziņu

Kokneses internātpamatskola – attīstības centrs svin Latvijas Republikas 95. dzimšanas dienu

14.11.2013 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

lr-95-1411-032.jpg...Uz zemeslodes, zem saules mūs trīsarpus miljardu. Tajos latviešu pusotra miljona tikai. Tas ir kā pusotra piliena jūrā. Kāda var būt pusotra piliena dziesma par sauli? Un tomēr − uz zemeslodes, zem saules ir tāda tauta – latvieši... /Māris Čaklais/

Š. g. 14. novembrī Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā notika LR 95. dzimšanas dienai veltīts svinīgs pasākums, kurā piedalījās skolas – centra skolēni, viņu vecāki, skolotāji, darbinieki un Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Lāčplēša diena Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā

11.11.2013 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

svetki-1111-053.jpgIr tikai viena LATVIJA, un citas nav nekur. Tā nāk no senču zemes dzīlēm un debesīm, kas kopā tur.. (A.Eglītis)

11. novembris īpaša diena – Lāčplēša diena, kad pieminam Latvijas brīvības cīņās kritušos varoņus. Arī mēs Kokneses internātpamatskolā attīstības – centrā par godu varoņiem visas dienas garumā veidojām Latvijas kontūru no dažādiem dabas materiāliem. Klašu grupas jau laicīgi bija savākušas sūnas, zarus, čiekurus, lapas, kas šajā dienā piepildīja mūsu Dzimtenes atveidoto kontūru.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā seminārs Humānajā pedagoģijā

27.09.2013 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

humana.jpgHumānā pedagoģija ir pedagoģija, kas veido CILVĒKU, tā garīgo pusi – dvēseli, tādēļ īstenojot tās idejas ir jāpārvar šķēršļi, kas rodas gan ārējā, gan iekšējā pasaulē. Skola ir kāpnes uz cilvēka garīgumu. Tām ir 30 pakāpieni, bet visaugstākais pakāpiens – mīlestība, savukārt, skolotājs – gaismas nesējs, kas palīdz skolēnam uzkāpt pa kāpnēm un nonākt uz visaugstākā pakāpiena.

27. septembrī Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā notika seminārs „Ievads Humānajā pedagoģijā”, ko vadīja Humānās pedagoģijas asociācijas valdes priekšsēdētāja Irmīne Pogrebņaka. Seminārā pedagogi iepazinās ar Humānās pedagoģijas būtību, principiem, likumiem un apgūšanas ceļiem.

I.Pogrebņaka semināra dalībniekus iepazīstināja ar interesantiem dažādu izglītības jēdzienu skaidrojumiem un dalījās pieredzē par stundu vadīšanu.

Mācību stunda – skolēna dzīves akumulators, skolēni tajā izdzīvo savu dzīvi, līdz ar to konkrētajai mācību stundai ir jābūt vienreizējai un neatkārtojamai. Katrā stundā jābūt arī audzināšanas mirklim, lai skolēnam būtu iespēja visu uztvertu caur sevi un savām sajūtām. Sakām lielu paldies Irmīnei Pogrebņakai par interesanto semināru, kā arī skolas – centra pedagogiem par atsaucību!

Kokneses internātpamatskolas –

attīstības centra metodiķe

Anete Lasmane

„Humānās pedagoģijas ceļš ir grūts, jo rūpes par vienu Bērnu ir rūpes par cilvēci kopumā, rūpes par garīgi – tikumisko cilvēces esamības sākumu” /Š. Amonašvili/

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top