Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

C klašu skolēnu mācību eksursija uz Tukuma novada pilīm un muzejiem, projekta ,,Mammadaba” ietvaros

10.12.2012

dsc04909.jpgKokneses speciālās internātpamatskolas- attīstības centra 1.c – 11.c klašu skolēni projekta ,,Mammadaba” ietvaros devās mācību ekskursijā uz Tukuma novada vēsturiskajām vietām– Jaunmoku un Durbes pili, kā arī Audēju muzeju.

Ekskursijas rītā, pati daba ekskursantiem vēlēja labu noskaņojumu, jo sniga balts sniedziņš – kad uzsnieg sniegs, pasaule kļūst pārsteidzoši balta, tādējādi vairojot visaptverošu gaišumu un prieku.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Zinātnes un tehnoloģiju mēnesis Kokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā

10.12.2012

zt_menesis_2012-112.jpgOktobrī un novembrī skolēni piedalījās dažādās Zinātnes un tehnoloģiju mācību priekšmetu aktivitātēs. Skolotāji sagatavoja daudzveidīgus uzdevumus, lai rosinātu skolēnu interesi un parādītu zināšanu neparastāku pielietojumu.

Visi skolēni varēja iesaistīties ornamentu saskatīšanā un krāsošanā. Pēc tam skolas gaitenī tika izveidota izstāde, lai paveikto varētu aplūkot un novērtēt. Ar īpašu izdomu un rūpību izcēlās darbi, kurus veidoja Vladislavs Visokinskis, Lauris Sviklis, Eva Svikle un Lauris Mūrnieks. 5. – 11. klasēm notika matemātikas pēcpusdiena „ Olimpiskā matemātika”. Lai sacensības noritētu veiksmīgi, tika izveidotas divas komandas, kuru kapteiņi bija Sandis Treikals un Jānis Ribakovs. Sākumā bija iesildīšanās, pēc tam sekoja stafete ar āboliem, kur ne tikai jāsalasa āboli, bet arī jāaprēķina, cik metru nostaigāts, lai to izdarītu.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Mēs esam daļa no Latvijas!

14.11.2012 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

nordplus-projekts-koknese_2012-143.jpgKokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā šonedēļ tika svinēti Latvijas valsts svētki. Tika degtas sveces, pateikts „silts ” vārds un izdziedāta skanīga dziesma. 14. novembrī mēs svinējām Latvijas Republikas 94. gadadienu. Šī diena skolā – centrā bija īpaša. Katrs skolas darbinieks un skolēns sev pie krūtīm piesprauda sarkanbaltsarkano lentīti, kas apliecināja viņa piederību Latvijas valstij, tas visu mūsu saimi satuvināja vēl tuvāk. Skolas – centra foajē iededzām sarkanbaltsarkanās sveces. Svētku koncertu atklājām ar Valts himnu un skolas – centra himnu. Šo mirkli mēs piepildījām ar skaistiem vārdiem un mūzikas skaņām. Bija iespēja noskatīties izveidotu īsfilmu „Mēs esam Latvija”, kura ļāva mums atcerēties, ko esam kopīgi paveikuši šajos trīs mēnešos. Ar skaistu ziedu teicām PALDIES skolotājiem un skolas – centra darbiniekiem par ieguldīto darbu.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Novembris - dvēseļu laiks

12.11.2012 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

dsc00405.jpgVēlais rudens – novembris – pats tumšākais laiks. Arī pārdomu laiks. Biežāk gribas aizdegt sveces – mūžīgos enerģijas avotus. Lai cik maza liesmiņa, bet izstaro siltu gaismu. Tās gaisma nes mieru sirdij, piesaista labas domas, aizvilina atmiņās un palīdz noticēt jaunu cerību piepildījumam.

Novembris – dvēseļu laiks, kad dedzam svecītes tuvinieku atdusas vietās un sveču gaismas logos ir 11. un 18. novembra vakaros. Tur atspīd mūsu brīvība, neatkarība, patstāvība un cerība nākotnei! Arī mūsu skolas – centra pagalmā 12. novembra vakarā tika iedegtas skolēnu un darbinieku sarkani baltās svecītes piemiņai varoņiem, kas cīnījās par Latvijas brīvību un saņemot Lāčplēša kara ordeni ar lepnumu teica – „Gods kalpot Latvijai” .

Iededzot sveces mēs novēlējam arī gaišumu savai dzīvei, skumjas un bezcerīgas domas raidot projām. Vajag ticēt, cerēt un vienkārši – mīlēt dzīvi un šo zemi Latviju!

Kokneses speciālās internātpamatskolas –

attīstības centra vēstures skolotāja

Dace Ūdre

Lasīt visu ziņu

Ražas svētki Kokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā

08.11.2012 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

kursi-logopedija_2012-014cv.jpgKad dzelteno lapu paklājs sedz zemi, koku zari paliek kailāki, dārzeņi sagūluši noliktavās, ābelēs vējš šūpo kādu palikušo ābolu, tad mūsu skolā svin „Ražas svētkus”.

Skolas foajē varēja aplūkot augļu un dārzeņu izstādi, kurā varēja redzēt kartupeļu spēkavīru, adatainos ežus, ķirbju un ābolu rūķīšus, kabaču saimnieci, airētājus kabaču laivā, tārpiņus no ķirbjiem, burkānu un kastaņu krelles.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Lasi un brauc ekskursijā!

08.11.2012

pa250591.jpgKokneses speciālās internātpamatskolas – attīstības centra bibliotēkā septembra mēnesī tika uzskaitītas bērnu izlasītās grāmatas. Apkopojot iegūto informāciju, seši čaklākie bibliotēkas lasītāji 25. oktobrī devās ekskursijā uz Rīgu. Audzēkņi ciemojās Bērnu literatūras centrā, kur tika iepazīstināti ar Latvijā izdotajām interesantākajām grāmatām. Vislielāko interesi izraisīja grāmata ar rotaļu traktoru un „runājošās” grāmatas. Audzēkņi no koka klučiem cēla Gaismas pils maketu, uzzināja, kas kurā stāvā atradīsies, kādas krāsas paredzētas katram topošās bibliotēkas stāvam. Pēc Gaismas pils maketa izveides audzēkņi topošo bibliotēku apskatīja dabā.

Lasīt visu ziņu

Kursi Kokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā

31.10.2012 - 02.11.2012 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

kursi-logopedija-141.jpgKokneses speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā no 2102. gada 31. oktobra līdz 2. novembrim notika kursi „Jaunākās tendences logopēdiskās korekcijas darbā”, kurus vadīja lektores no Krievijas Federācijas - medicīnas zinātņu kandidāte, ārste – psihiatre Svetlana Beņilova un docente, pedagoģijas zinātņu kandidāte, logopēde Natālija Košeļeva.

Kursos tika aicināti piedalīties logopēdi, pedagoģiski medicīnisko komisiju speciālisti un citi interesenti, lai papildinātu zināšanas par jaunākajiem pētījumiem un tendencēm logopēdiskās korekcijas organizēšanā.

Lasīt visu ziņu galerija (3)
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top