Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Jaunumi

Bibliotēkas pasākumi 2024. gada janvārī

09.01.2024

janvaris2024.jpgGrāmatu izstādes:

  • “Lasītājs iesaka” (04. – 31.01.2024.)
  • “Lasi un vērtē! Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023” (02. – 31.01.2024.)
Lasīt visu ziņu

Uzmanības centrā - lasītprasme

08.01.2024

erasmus-logo.jpgphoto-2024-01-08-15-53-38-1.jpgSkolēnu Ziemas brīvdienu laikā Kokneses pamatskolas – attīstības centra skolotāji papildināja savu profesionālo pedagoģisko kompetenci, piedaloties seminārā “Mūsdienīgas mācību metodes efektīvai valoddarbības prasmju apgūšanai un informāciju tehnoloģiju lietošanai”, kas notika 2024.gada 3.janvārī izglītības iestādē.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Ziemassvētku loterija

28.12.2023

loterija.jpgCeļā uz Jauno gadu mūs pavada Ziemassvētku brīnums, kas liek ticēt labajam, tāpēc Kokneses pamatskolas – attīstības centra bibliotēkā 2023. gada nogalē notika Ziemassvētku loterija pieaugušajiem lasītājiem, kur balvās bija divdesmit eiro dāvanu kartes “Zvaigznes ABC” veikalā. Šogad jau ceturto reizi izlozējām trīs laimīgo ložu īpašniekus no bibliotēkas pieaugušo lasītāju loka. Pie dāvanu kartēm tika Anika Vaivade, Svetlana Mateša un Inese Svence. Lai kolēģēm sirdij tīkams pirkums!

Paldies direktores p.i. Sanitai Baltcerei par atbalstu lasītveicināšanai skolas darbinieku vidū!

Kokneses pamatskolas – attīstības centra

bibliotekāre Aija Kārkliņa

Lasīt visu ziņu galerija (4)

9.c klases skolēnu dalība ārpusskolas konkursos

21.12.2023

1117b924-4d33-4448-aae9-373bd31fba9b.jpg

Tuvojoties 2023./2024.mācību gada pirmā semestra noslēgumam, 9. c klases kolektīvs apsprieda, kas veicies, sasniegts, piedaloties ārpusskolas aktivitātēs, roku rokā sadarbojoties, soli pa solim virzoties uz nospraustajiem mērķiem.

Atsaucoties uz Latviešu valodas aģentūras izsludināto skolēnu radošo darbu konkursu ,,Kas ir Tavs varonis šodien?”, kura mērķis sekmēt valodas kā vērtības apzināšanos un veicināt nacionālās pašapziņas paaugstināšanos, audzēkņi sagatavoja un 18. novembrī nosūtīja savu radošo darbu eseju ,,Manas dzīves varone – māte”.  Labākos autorus paziņos 2024. gada 21. februārī – Dzimtās valodas dienā.

Tuvojoties Ziemassvētku laikam, klases kolektīvs domāja ne tikai par savu prieku, bet plānoja paveikt ko labu, lai iepriecinātu citus cilvēkus. Tā  decembra sākumā tika īstenoti labie nodomi, nosūtot Diasporas latviešu valodas un kultūras pamatskolas ,,Kāpnītes” skolēniem un skolas izsludinātajam konkursam, kas notika ziemīgā eTwinnig projekta ietvaros, Ziemassvētku apsveikumus. Saņēmām pateicības vārdus no pasākuma organizētājiem un 9.c klase skolniece Linda Razuvajeva saņēma sertifikātu par dalību eTwinnig projektā ,,Ziemassvētku laiks”.

Iesaistoties SIA “Zaļā josta” konkursā  “Mans ilgtspējīgais iepakojuma dizains”, kura mērķis veicināt sabiedrības izpratni par produktu iepakojumu pārstrādi, materiālu otrreizējās lietošanas iespējām, skolēni sagatavoja un 4.decembrī nosūtīja savu radošo darbu PowerPoint prezentācijas formā ,,Papīra trauku, kartona kārbu otrā dzīve – dizaina trauki, dekori” , kurā veica informācijas apkopojumu par papīra iepakojumu atkārtotas izmantošanas un pārstrādes nozīmi, iespējām. Izveidoja dekoru, dizaina traukus no papīra glāzēm, šķīvjiem, kartona kārbām, izmantojot videi draudzīgus materiālus, tādus kā lins, džutas aukla. Klases kolektīvs saņēma no žūrijas komisijas Pateicības diplomu par orģinālo pieteikumu konkursam.

Pateicos ikvienam audzēknim kā dalībniekam šajos pasākumos, kas nepalika vienaldzīgs un iesniedza savas idejas, pacietīgi gatavoja kvalitatīvus radošos darbiņus. Aicinām ikvienu iesaistīties ārpusskolas pasākumos, jo dalība tajos sniedz jaunas zināšanas, pieredzi un paplašina redzesloku!

Baltus, prieka pilnus Ziemassvētkus!

Kokneses pamatskolas - attīstības centra skolotāja

Daina Logina

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Sniega karaliene viesojās Kokneses pamatskolā – attīstības centrā

22.12.2023

2023. gada 21. decembrī, kad gaisā virmo piparkūku smarža un, sudraba zvaniņiem skanot, tuvojās Ziemassvētki, skolā viesojās Sniega karaliene, lai kopā ar rūķiem, skolēniem, vecākiem un skolotājiem dziedātu, dejotu un svinētu svētkus.

Rūķu laiks “Pienenītē”

21.12.2023

received1044047763485017.jpgMums katram ir svarīgi noticēt brīnumam, ka līdzās dzīvo pārdabiskas būtnes, kuru ikdiena un tradīcijas pakļautas noteiktam dzīves ritumam. Vārds “rūķis” pirmoreiz minēts skandināvu mitoloģijā un tiešā nozīmē tas ir vīriņš, kas dzīvo tumsā, pazemē, cēlies no zemes, radies no tukšuma. Jebkurš no mums kādreiz ir sapņojis nokļūt Rūķu valstībā. Kādus Ziemassvētkus meklēsim, tādus atradīsim – solījums, kas piepildīsies, jo zinām arī to, ka patiesa svētku un laimes sajūta dzimst tikai pašos sirds dziļumos.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Burvju māksla senatnē un mūsdienās

20.12.2023

img3805.jpgZiemassvētki ir pats brīnišķīgākais, brīnumainākais un burvestības laiks! Lai radītu izglītojamajiem un darbiniekiem svētku noskaņu Kokneses pamatskolā – attīstības centrā 2023. gada 18. decembra pēcpusdienā programmas Latvijas skolas somas ietvaros ar programmu „Burvju māksla senatnē un mūsdienās”  viesojās visai Latvijai pazīstamais iluzionists Edžus Kauķis. Izglītojamajiem izrādē varēja sajusties kā senās pasaules pārstāvji, saprastot, ka arī pirms vairākiem tūkstošiem gadu iedzīvotāji bija cilvēcīgi un vienkārši. Edžus ne tikai sniedza informāciju un vēstures faktus par šo seno profesiju, bet iemiesoja to, demonstrējot dažādus trikus un ilūzijas.

Edžus Kauķis rādīja dažādus trikus, kas pārsteidza un iesaistīja gan izglītojamos, gan izglītības iestādes darbiniekus. 3.internāta grupas izglītojamais Egīls veiksmīgi nosūtīja savas domas iluzionistam, kuras tas atspoguļoja uz papīra. Skolotāja Anika iluzionistam “upurēja” savas brilles, šo triku visi skatījās ar satraukumu un bailēm, kas tad notiks ar skolotājas brillēm. Noslēgumā bērni, skolas darbinieki kopā spēlēja spēli „Krustiņi – nullītes”, uzvarētāju gan nebija, tomēr spēles gaitā tika salikta skolas bilde, kas visus pārsteidza.

Paldies iluzionistam Edžum Kauķim par brīnumu pēcpusdienu, pozitīvu atmosfēru un jauku noskaņojumu un programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju paplašināt zināšanas par ilūzijas mākslu!

Kokneses pamatskolas – attīstības centra

direktores vietniece audzināšanas darbā

Jūlija Grase

PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top