Lapas karte
Kokneses pamatskola - attīstības centrs

Mācību un metodiskie atbalsta materiāli

Metodisko darbu skate "Ideju tirgus 2021"

26.11.2021

Izglītības iestāde ir mikropasaule sabiedrībā, kurā, bērns, apgūstot mācību saturu, iepazīst sevi, izzina apkārtējo pasauli, mācās pieņemt dažādību. Skolotājs ir ne tikai palīgs zināšanu apguvē un mācīšanās procesā, bet arī pats nepārtraukti papildina savas zināšanas par skolēnu spēju attīstīšanu, mācīšanās vadību, problēmu izvērtēšanu un risināšanu, izglītības procesa padarīšanu jēgpilnu un saistītu ar reālo dzīvi.

Lasīt visu ziņu

Vērtēšana speciālās izglītības programmās

22.11.2021

Vērtēšana speciālās izglītības programmās

Pedagoģijas terminu skaidrojošā vārdnīcā vērtēšana tiek raksturota kā procedūra, kurā nosaka skolēnu zināšanu, prasmju un iemaņu atbilstību izglītības programmā noteiktajam mācību satura apguves līmenim jeb atbilstību standarta prasībām izglītības sistēmā. Saskaņā ar pilnveidoto mācību saturu un kompetenču pieeju izglītības procesā mainās arī vērtēšanas sistēma skolās.

Lasīt visu ziņu

Efektīva mācību stunda

22.03.2021

Efektīva mācību stunda

Mācību stunda ir izglītības procesa pamatforma, tādēļ precīza tās plānošana un vadīšana padara mācību stundu par mērķtiecīgu, dod skolotājam iespēju racionāli izmantot laiku stundā. Kompetencēs balstītā izglītības modelī mācību procesa centrā ir skolēns un viņa mācīšanās, ko nodrošina strukturēta mācību stunda, ņemot vērā katra skolēna individualitāti, kā arī daudzveidīgu mācību metožu pielietojums, lai sekmētu skolēna ieinteresētību līdz stundas beigām.

Lasīt visu ziņu

Skolēnu raksturojuma izveide

31.01.2021

Skolēnu raksturojuma izveide

Kokneses pamatskolas – attīstības centra speciālās izglītības pedagogi I. Svence un  E. Ivanāne, ir izstrādājušas metodisko atbalsta materiālu “Skolēnu raksturojumu izveide”.

Metodiskais materiāls paredzēts pedagogiem kā atbalsts raksturojumu sagatavošanai un darbam ar skolēnu izpēti.

Tikai sistemātiska un regulāra izpēte palīdz skolotājiem saprast katra skolēna individuālās spējas, attīstības traucējumus un stiprās puses, kuras izmantot pedagoģiskajā procesā, bērna individuālo sasniegumu veicināšanai. Šis metodiskais materiāls ir būtisks atbalsts skolotājiem, ikdienā veicot skolēnu novērošanu un sagatavojot skolēnu raksturojumus pedagoģiski medicīniskajai komisijai, izpētei un dažādām institūcijām. Tajā ir apkopota un strukturēta informācija, kā arī sniegti metodiski ieteikumi, kas nepieciešami veidojot skolēna raksturojumu.

Kas ir iekļaujošā izglītība?

28.12.2021

ieklaujosaizglitiba11.jpgKokneses pamatskolas – attīstības centra skolotājas Elīna Māliņa un Sandra Riekstiņa piedalījās Erasmus+2019 projekta “Lietpratīgs skolotājs mūsdienīgā skolā” kursos “Iekļaušanas metodes mācību klasē”, kas norisinājās Spānijā, lai iegūtu jaunas zināšanas par iekļaujošās izglītības metodēm, kas sekmētu mācību vielas apgūšanu un efektīvāk iesaistītu skolēnus ar speciālām vajadzībām vai mācību
traucējumiem kopējā darbā.

Lasīt visu ziņu

Metodisko darbu skate "Ideju tirgus 2020"

01.12.2020

"Ideju tirgus 2020"

Pārmaiņas mūsdienu skolā ir saistītas ar jaunu pieeju mācību procesam. Mainās izpratne par to, kas ir laba mācību metode. Zināšanas nav fiksēts lielums, tās nevar tieši pārņemt no citiem cilvēkiem, grāmatām vai situācijām. Tās tiek iegūtas, balstoties uz savu agrāko pieredzi un interpretējot to. Savukārt, skolotājs nodrošina katram skolēnam iespēju piedalīties dažādās mācību procesa situācijās.

Lasīt visu ziņu

Uzvedības vadīšanas noteikumi

05.11.2020

Skolotājiem un vecākiem ir sagatavots metodiskais materiāls “Uzvedības vadīšanas noteikumi”, kurā Kokneses pamatskolas – attīstības centra metodiskā dienesta speciālisti I. Svence, E. Ivanāne, I.Gerasimova ir apkopojuši informāciju, kā ikdienas situācijās risināt dažādus ar uzvedību saistītus jautājumus.

Lasīt visu ziņu
PASĀKUMU KALENDĀRS
<>
back to top